boekenmobiel
| boekenwinkeltje | vorming | gevleugelde verhalen | contact | home

> Boekenbeurzen met een hart voor kinderen, leerkrachten en ouders
> Infoavond met boekenverkoop in kinderdagverblijf, vereniging
> Boekenavond thuis voor vrienden

 

 

Tamboek is een mobiele kinder-en jeugdboekhandel, een volledig nieuw project in de wereld van de kinderboeken. Tamboek brengt de boeken naar kinderen en ouders en leerkrachten, samen met verhaaltjes, tips en veel inlevingsvermogen.



Boekenbeurzen met een hart voor kinderen, leerkrachten
en ouders


Een bezoek aan een boekenbeurs van Tamboek is een ontdekkingstocht die kinderen niet snel vergeten. Plekken waar avontuurlijke ridderverhalen, spannende detectives en griezelige nachtverhalen zich ontvouwen. Maar evengoed luchtige stands met grappige verhalen, hippe meidenboeken, sprookjes uit alle windstreken en een streepje poëzie. Hoekjes voor de weetgierige kinderen, een mooie keuze voor echte lettervreters en tafels vol prentenboeken die de honger van de jongste kinderen moeten aanwakkeren.

Elke boekenbeurs is anders, wordt volledig in samenspraak met de organisator vorm gegeven. We kunnen een aantal randactiviteiten aanbieden om een boekenbeurs aantrekkelijk te maken:


Voorbeelden:

 • Informatieve info-avond of info-namiddag rond lezen en voorlezen
  voor aanvang van de beurs
 • Vertelnamiddag in de school
 • Boekenwedstrijd in de school
 • Begeleiding van de klassen doorheen de boekenbeurs


Tamboek zorgt voor een brede waaier van boeken voor kinderen en jeugd:

 • Ritsel - en knuffelboekjes voor baby's
 • Boekenmolen vol peuterboeken
 • Prentenboeken en voorleesboeken voor kleuters en oudere kinderen
 • Zoekboeken
 • Boeken voor eerste lezertjes, met wegwijzers naar elk leesniveau!
 • Boeiende leesboeken voor alle leeftijden, met aandacht voor boeken
  die speciale nominaties kregen!
 • Boeken voor kinderen met leesmoeilijkheden
 • Informatieve boeken over onderwerpen die kinderen boeien
 • Knutsel- en doeboeken
 • Poëzie

Geïnteresseerden kunnen ter plaatse de boeken inkijken en onmiddellijk aankopen. Er wordt individueel advies gegeven aan de mensen die vragen hebben, om hen zoveel mogelijk te helpen in hun keuze van boekjes voor hun kinderen. Mensen kunnen ook boeken bestellen, indien de gewenste titel niet meer voorradig is. Die worden dan individueel verpakt en een veertiental dagen na de beurs bezorgd aan de school of vereniging.


Praktisch:
De dag van de boekenbeurs komt iemand ruim op tijd met de boeken. We passen ons aan, aan de ruimte die beschikbaar is. De organisator helpt bij het klaarzetten en zorgt voor de nodige tafels. De boeken worden op leeftijd, op niveau en op categorie uitgestald. Als je veel bezoekers verwacht is het fijn als iemand beschikbaar is voor de kassa ,en om toezicht te houden. Zo kan iedereen het nodige advies krijgen. Na afloop ruimen we de boeken op en wordt er een afrekening gemaakt. De school ontvangt 10% korting op de omzet van de boekenbeurs. Met dat bedrag kan de school boeken kiezen.
Wanneer leerkrachten of de school daarnaast nog boeken willen aankopen krijgen zij 10% korting.
Verwacht wordt dat de school of vereniging enige promotie maakt rond de boekenbeurs.
Indien de organisator dat wenst maken we graag een promotietekst, voor de nieuwsbrief, agenda, folder of eventuele affiche.



Tip: boekensponsoring
Een leuk idee dat ik U nog wil meegeven en dat al heel wat scholen hanteren, is de idee van de 'boekensponsoring'.
Dit betekent dat de juffen van de klassen een lijstje samenstellen van boekjes die zij leuk vinden om in de klas te gebruiken. Deze boeken worden per klas tentoongesteld op een aparte tafel en kunnen door de ouders met een bepaald bedrag gesponsord worden. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld naar keuze 4 boekjes of meer sponsoren voor elk 1 euro. Dit bedrag schrijven ze bij een intekenlijst die op de tafel ligt. In totaal investeren ze dus slechts 4 euro. En U weet, 'alle kleine beetjes maken één groot'.




Infoavond met boekenverkoop in het kinderdagverblijf

"Het liefst kom ik in kinderdagverblijven, waar veel te kleine stoeltjes voor veel te grote mensen in een slordige cirkel bij elkaar geplaatst zijn. Kinderspeelgoed, potjes en speelmatjes haastig opzij gezet en de geur van talk, fruitpap en caramel nog in de lucht. Jonge ouders die binnenkomen en zich onwennig nestelen. Altijd, wanneer ik met een verhaal beginnen, ontvouwt zich hetzelfde: het magisch moment waarop de boekjes zelf een wondere wereld ontsluiten. Mama's en papa's, maar ook grootouders en alle mensen die met jonge kinderen omgaan zijn diegene die het meest openstaan voor het kijkplezier en verhalen die boeken bieden."

Een infoavond wil iedereen warm maken voor het kijken in boekjes en het voorlezen. Mensen worden wegwijs gemaakt in het grote aanbod van babyboekjes, peuter-en kleuterboeken, zoekboeken, liedjes en rijmpjes. Er is veel aandacht voor de vragen van de aanwezigen.

 • Waarom is het belangrijk dat je voorleest aan kinderen?
 • Welke boekjes bied je op welke leeftijd aan?
 • Welk boekje past bij mijn kind?
 • Hoe kunnen we samen genieten van het voorlezen?
 • En nog veel meer zoals:
  - Verhalen om bij weg te dromen
  - Boekengroeimeter met illustraties van originele boeken voor peuters en kleuters
  - Toverformule voor het vertellen en voorlezen.

Praktisch:
Het kinderdagverblijf ontvangt uitnodigingen om ouders, vrienden en collega's uit te nodigen. De infoavond gaat best door in het kinderdagverblijf zelf. Meestal start die om 20 uur, maar het kan ook vroeger of later. We brengen een mooie selectie boekjes voor alle leeftijden mee. De genodigden worden onthaald en krijgen op een leuke manier alle informatie. Nadien kunnen mensen boeken bestellen.
Volgens de omzet van de verkoop ontvangt het kinderdagverblijf een bedrag waarmee zij boeken kan kiezen.

Tips:

 • Een infoavond rond boeken is ideaal om uw ouders op een informele manier te leren kennen.
 • Mensen die een attest willen voor het bijwonen van een informatieve avond kunnen dit krijgen.
 • Het kinderdagverblijf kan op een leuke manier een eigen bibliotheek uitbouwen!



Boekenavond thuis voor vrienden, een 'Oooh-avond':
ongewoon, origineel, overtuigend!

"Een boekenavond begint met een verhaal! Een verhaal voor de kinderen en volwassenen waar we te gast zijn. Al jaren krijgen we hier fijne reacties op. Vooral oudere kinderen vinden het 'één van de leukste avonden die ze meemaakten'. Mensen die nog nooit een boekenpresentatie genoten, houden van de sfeer van zo een avond. De reacties liegen er niet om:'Door de verhalen, jullie stem schakelen we meteen over op een lagere versnelling, zalig is dat! Ik had nooit verwacht dat ik zo kon genieten!' 'Heerlijk om uit zo een mooie selectie rustig te kunnen kiezen."


Een eenvoudige formule, U nodigt vrienden uit voor een gezellige avond. Dat kunnen ook kennissen, collega's, familie en buren zijn. U zorgt voor een drankje en eventueel een hapje.

Tamboek komt met een mooie, kwalitatieve selectie kinder- en jeugdboeken voor alle leeftijden en trakteert de aanwezigen op verhalen en vooral veel bruikbare tips voor het lezen en voorlezen met kinderen. In een huiselijke sfeer krijg je inzicht in de wereld van de kinder-en jeugdboeken.

Mensen kunnen op zo een avond boeken bestellen of aankopen, ze krijgen hierbij persoonlijk advies.

Een boekenavond is telkens anders, want hij wordt aangepast aan de interesses en vragen van de aanwezigen. De selectie steunt op goede klassiekers , maar wordt elk seizoen met nieuwe titels aangevuld.


Praktisch:
Wie een boekenavond wil organiseren maakt een afspraak. U krijgt van ons uitnodigingen en tips. Op de avond zelf brengen we een mooie selectie boeken mee. Na afloop ontvangt de gastvrouw of gastheer een bedrag (berekend op de verkoop)waarmee zij of hij boeken kan kiezen. De boeken die besteld zijn, worden binnen een veertiental dagen bij de gastvrouw of gastheer geleverd.

En ook nog: Ben je op zoek naar een bepaald boek, dan kan je dat altijd vragen. Tamboek werkt samen met alle goede uitgeverijen en gaat graag voor jou op zoek naar het gewenste boek. Als het verkrijgbaar is, leveren we het.